Lørdag d. 19. september 2020 åbner Gerlev dørene op til en helt fantastisk dag fyldt med leg, aktiviteter, samvær, sjov og hygge i Gerlev Legepark. Vi ønsker alle velkommen til Gerlev Legefestival – Leg for Livet.


Legefestival - Leg for livet

Lørdag d. 19 september 2020

Leg har til alle tider og i alle kulturelle kontekster spillet en afgørende rolle for gode og stærke fællesskaber, for barnets opvækst og trivsel og for dannelse. Leg skaber grin og glæde og forbinder mennesker – på tværs af alder, sociale og kulturelle forskelligheder. Fysisk leg forankrer mennesket i nuet, i kroppen, i nærværet og samværet og bygger samtidig bro til kulturhistoriske rødder.

“Leg For Livet” er opstået i et samarbejde med den boligsociale helhedsplan i Slagelse. Med LEG for Livet vil vi gennem leg skabe en bred bevægelse for sundere og gladere borgere i bedre trivsel. Dette gør vi ved at byde børn og voksne ind i legens fællesskabende univers – konkret markeret med en fast landsdækkende legefestival hvert år på Gerlev.

Aktiviteter for enhver smag
Dagen organiseres som en markedsplads, hvor man kan gå rundt til nøjagtig de aktiviteter, man lyster.Der vil være alt fra de mere traditionelle fælleslege som fangelege, gemmelege, kamplege, sanglege mm. – dyste og spil fra hele Europa – til gøgleri og legende bevægelsesaktiviteter som parkour og dans. For de der er til mere stillesiddende aktiviteter, vil der desuden være oplæg om legen.

Alle er velkomne / Aldrig for gammel til at lege
Alle såvel små og store – unge og ældre er hjertelig velkommen: “Man bliver aldrig for gammel til at lege – men man bliver gammel, hvis man holder op med at lege.”Med Legefestivalen på Gerlev inviterer vi således alle til at deltage i legens fantastiske univers – Arrangementet er derfor også gratis for alle.

Gerlev gør glad
Medbring blot legelysten, tøj du kan bevæge dig i og evt. penge til en is eller kaffe. Vi lover en glad dag i legens tegn – fuld af aktivitet, sjov, samvær, nærvær og ikke mindst inspiration til at lege videre.Så tag familien, vennen/veninden eller dig selv under armen og kom til en helt fantastisk dag på Gerlev. Vi glæder os til at se dig.

Bonusinfo:
For mere end 30 år siden lagde legeforsker Jørn Møller sammen med andre forskere grundstenen til Gerlevs forskning i gamle lege og efterfølgende formidling af leg. Med ordene Med leg skal land bygges kastede han lys over den vision, der lige siden har drevet Gerlevs mangeartede lege-initiativer og -projekter.


KONTAKT:


Daglig leder af Legeparken:
Mette Stryhn Hansen // mette@gerlev.dk //


Legekonsulent Mette Stryhn Hansen