Om Gerlev


Gerlev

– et videnscenter for leg og bevægelseskultur

Gerlev er et videnscenter for legende bevægelse. På Gerlev har vi i samarbejde med det nuværende Syddansk Universitet forsket i legekultur i årtier, ligesom vi har eksperimenteret med legende bevægelse i praksis i Gerlev Legepark og på Gerlev Idrætshøjskole.

På baggrund af vores rige erfaring med legekultur arbejder vi med forskellige former for formidling af leg: fra forskningsformidling og kurser om legens kvaliteter, til workshops og legearrangementer hvor folk får mulighed for at opleve den universelle glæde ved legende bevægelse.

Vi arbejder for at vække lysten til det legende og udbrede muligheden for legende bevægelse. Læs mere om vores værdier her.

Forskning

Siden 1983 har vi været en del af Idrætsforsk under det nuværende Center for Idræt, Sundhed og Civilsamfund på Syddansk Universitet. Derigennem har vi bl.a. lavet en systematisk indsamling flere hundrede historiske idrætslege, som er samlet i Jørn Møllers populære bøger Gamle Idrætslege i Danmark (Bind 1-4). Af Jørn Møllers mange publikationer om leg, er en antologi af de bedste samlet i den posthume udgivelse Med leg skal land bygges fra 2010.

Læs mere om vores historie her.

Projekter

Gerlev er arnested til en lang række projekter som har til formål at vække lysten til det legende og derigennem skabe glæde og livskvalitet. Af aktuelle projekter kan nævnes Legeskibet og HandiLeg. Læs mere om dem på de respektive projektsider.


Skriv til os

  Dit navn*

  Din e-mail*

  Emne

  Din besked*

  *Påkrævet


  Se områderne i Gerlev Legepark:


  Se hvad Gerlev bl.a. tilbyder: